Juspol maakt stappen dichterbij digitale verkeershandhaving

Juspol maakt stappen dichterbij digitale verkeershandhaving

24-02-2021
Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) bekijkt mogelijkheden om te komen tot het implementeren van digitale verkeershandhaving in Suriname. Wanneer dit een feit is, zal de boete inning digitaal plaatsvinden. Burgers die een overtreding hebben begaan, zullen hun boete schriftelijk ontvangen. Dit is op vrijdag 19 februari 2021 door Alexis Collazio van Sensys Gasto Group in samenwerking met Prewien Ramadhin en Roël Vonsee van EGov in een Zoompresentatie vervat voor de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi.

“Wanneer mensen fouten in het verkeer maken, hebben deze handelingen gevolgen en het is de verantwoordelijkheid van de overheid om met oplossingen te komen. De ongevallen in het verkeer kosten de overheid veel geld”, woorden van Collazio bij de aanvang van de Zoompresentatie. De Sensys Gasto Group biedt cameraservices aan de politie in verschillende landen zoals de VS, Colombia en de Bahama’s. De Gatso camera geeft informatie over het voertuig en zelfs de lampen als ze goed zijn of niet. “Dit cameraproject is om het verkeer beter te reguleren. Het plaatsen hiervan betekent 70% garantie om het verkeer veilig te helpen maken. De kosten voor de staat met betrekking tot verkeersongevallen zullen met zeker 50 % terugdringen”, stelde Alexis Collazio.

Dit systeem zal in eerste instantie gericht zijn op de snelheidshandhaving en zal later worden uitgebreid. De camera’s kunnen landelijk geplaatst worden. Het zal 3 maanden duren om het systeem te installeren. Ramadhin geeft aan dat het Safe City-project gericht is op video surveillance, maar dit cameraproject biedt meer handvatten voor de politie en het Openbaar Ministerie. Dit project zal de afhandeltijd bij het opmaken van dossiers inkorten. De camera biedt de mogelijkheid om statistieken bij te houden, foto’s en informatie over het ongeval en de gegevens van het voertuig te produceren. Alle informatie zal naar een centraal systeem worden gekanaliseerd en daarna worden de boetes uitgedeeld. Het voertuig wordt geflitst en de boete komt met een code uitgerold. De overtreder krijgt een boete code en kan daarmee inloggen op een daarvoor gebouwde website om waar te nemen welke fout hij heeft begaan. Indien men daarmee niet akkoord gaat, bestaat de mogelijkheid om naar de rechter te stappen.