Korps Politie Suriname versterkt met manschappen

Korps Politie Suriname versterkt met manschappen

21-12-2020
Het Korps Politie Suriname is versterkt met ruim 160 manschappen. Op maandag 21 december 2020 heeft namelijk de beëdiging plaatsgevonden van rekruten die met goed gevolg de Elementaire Politie Opleiding hebben afgerond. De rekruten zijn beëdigd door procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday.

De nieuwbakken wetsdienaren werden bij hun officiële toelating tot het korps toegesproken door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.       Minister Amoksi  heeft de nieuwe politieambtenaren enkele aanmerkelijke punten aangereikt ; de verplichting om de gemeenschap te dienen, het naleven van de wet in persoonlijke en in professionele zin, het met respect behandelen van aangevers, verdachten en veroordeelden ongeacht hun ras en sociale status, het verbod op het aannemen van giften, het niet doorgeven van vertrouwelijke informatie van onderzoeken, mensen niet te molesteren en het onthouden van het gebruik van overmatig geweld dan wel de macht gebruiken om anderen een voorkeursbehandeling te geven of voor persoonlijk gewin.

De bewindsman benadrukt dat de beëdiging was uitgesteld, omdat de belangen van alle betrokkenen moesten worden meegenomen in de besluitvorming. “Ik wil de belangrijkheid van het Korps Politie Suriname in ons staatsbestel benadrukken. Het hebben van een integer en professioneel korps geeft vertrouwen in de beleving van de rechtsstaat en het beschermen van de mensenrechten,” aldus minister Amoksi.